Coronavirus Pandemisi Sırasında Dikkate Alınması Gereken Üç Koruyucu Ambalaj Seçeneği

En son güncellendiği tarih: Tem 9


Dünya çapında etkili olan korona virüs salgını, ürünler için koruyucu ambalajlamanın önemini bir kez daha vurgulamış oldu. Tüketim ürünleri üzerindeki koruyucu ambalaj, dış elementlerin paketlenmiş ürünle temas etmesini önler. Doğru ambalaj, ürünü olası hasar ve kirlenmeye karşı korurken bir yandan da ürününüzü rafta vurgulayacaktır.

Tüketiciler, depolama ve taşıma sırasında ambalajlı ürünün açılmadığını ve ürüne dokunulmadığını bilerek güvenle alışveriş yapabilirler. COVID-19 salgınından bu yana koruyucu dış ambalaj kullanmayı tercih eden daha fazla şirket gördük. Özellikle, gıda endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar bizden koruyucu ambalaj talebini arttırdı.

Restoranlar ve diğer gıda üreticileri, paket servis siparişleri ve paketlenmiş hazır gıda ürünlerini etkili ve verimli bir şekilde korumak için araçlar arıyorlar. Aşağıda, korona virüs önlemleri çerçevesinde ve salgın sonrası dönemde göz önünde bulundurulması gereken üç koruyucu ambalaj şekli bulunmaktadır.

Shrink Ambalaj

Shrink ambalaj, şirketlerin koruyucu ambalaja başlamalarının en kolay yollarından biridir. ​Ortalama 1.000.- Euro civarında bir maliyete satın alınabilen Manuel Shrink Ambalaj Makineleri ile iyi bir başlangıç yapılabilir.. Shrink ambalaja giriş modeli olarak benimsenen Manuel Shrink Makineleri, pahalı bir makine ile yapılan shrink paketleme ile aynı son görünüme ulaşacaktır.

Ürünler FDA onaylı (gıda ile temas uygunluğu olan) bir shrink filme yerleştirilir ve kapak kapatılır. Fırınlar, butik fırınlar ve pizza üreticileri için mükemmel bir seçenektir. Ambalajlı ürünün görünümü, kristal berraklığında shrink film ile sıkıca sarılmış bir pakettir.

Günde 500 – 1.000 adet ürüne kadar shrink ambalaj yapmak için Manuel Shrink Ambalaj Makineleri önerilir. Daha yüksek üretim seviyeleri için Yarı Otomatik ve Tam Otomatik Shrink Ambalaj Makine seçenekleri vardır. Aşağıdaki demo videosunda manuel shrink ambalaj makinesinin nasıl kullanılacağı gösterilmektedir.

Son bir nokta, shrink film, ısı uygulandığında havanın kaçmasına izin vermek için küçük havalandırma deliklerine ihtiyaç duyar ve film büzülür. Delikler küçüktür, ancak büzüşmeli ambalajların hava geçirmez olmasını önler.

Stretch Film ile Sarma

Tabaklı ürünleri Streç Film ile sarma yöntemi, çoğu insanın alışveriş yaparken gördüğü koruyucu bir ambalajdır. Kasap ve et dükkanlarında, marketlerde Streç ile sarma yöntemi kullanılır. Birçok kasap, bakkal ve marketler, etler, deniz ürünleri ve şarküteri ürünlerini paketlemek için tabak ile kullanır. Streç film dış ambalaj olarak ürünün üzerine sarılır ve tabağın alt kısmında kapatılır.

Bir Streç Sarma Makinesi ve Streç film 500 dolardan daha düşük bir fiyata satın alınabilir. Operatör, filmi ürünün üzerine sıkıca germek için makineyi kullanır. Bir kez sarıldıktan sonra, bir sıcak tel filmi keser. Son adım, tepsinin altını ısıtma yastığına yerleştirmektir. Isıtma yastığı filmi büzer ve tabaklı ambalajın altına yapıştırır. Hızlı ve kolay ödeme için genellikle filmin üzerine bir fiyat ve barkod etiketi yerleştirilir.

Dış ambalajda kullanılan streç film çeşitli kalınlıklarda mevcuttur ve ürünleri dış etkenlerden korur. Ayrıca, gerekli duyulduğu takdirde ürüne zarar vermeden dış ambalajın kolaylıkla silinebilmesini sağlar.

Vakumlu Paketleme

Gıda ürünlerini koruma ve saklamanın güvenli bir yolu olan vakum paketleme, bir ürünün muhafaza edildiği atmosferi tamamen değiştirir. Oksijen içeriği azalır ve ürünlerin daha uzun süre korunmasına yardımcı olur. Taze ürünlerde daha fazla raf ömrü için gıda gazlı vakum ambalaj uygulaması gerekir. Bu uygulamada ticari amaçlı endüstriyel vakum paketleme makinelerinin kullanılması, gıda ürünlerinin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

Bazı vakum ambalajları rulolar halinde gelir, ancak önceden hazırlanmış bariyerli vakum torbaları ticari vakum paketleme işlemleri için popülerdir. Kullanıcılar hava sızdırmazlığı için bariyerli vakum torbasına ürünü yerleştirir. Vakum paketleme makinesinde nozül kullanılıyorsa, vakum yapılırken torbanın tutulması gerekir. Yapıştırma işlemi başladığında, kullanıcı bir sonraki ürünü torbaya yerleştirme adımına geçebilir.

Bitmiş ambalaj, ambalaj içindeki ürünlerin daha uzun süreli raf ömrüne sahip olmasını sağlarken diğer yandan ürün için koruyucu bir dış kabuk sağlar. Dış elementlerin ve kirleticilerin torbaya girmesi önlenir. Vakum paketlemenin görsel bir dezavantajı, paketlenmiş ürünlerin yan tarafındaki fazla malzemedir. Bariyerli ve ısı ile büzülebilen vakum torbaları, vakum paketleme estetiğine yardımcı olmak için yeni bir alternatiftir. Bu işlemde ambalaj dışında kalan torba etekleri küçültülerek temiz ve sıkıca oturan bir ambalaj görseli elde edilir.

Sonuç

Son dönemde yaşadığımız koronavirüs pandemi süreci bir kez daha gösterdi ki gıda ürünlerini artık her zamankinden daha fazla korumamız gerekiyor. Bunun önemi asla ortadan kalkmayacak. Tarih boyunca, insanlar yiyecekleri dış elementlerden korumanın ve saklamanın yollarını aradılar.

Doğru koruyucu ambalajın seçilmesi, minimum yatırımla ürünlerin korunmasına ve saklanmasına yardımcı olabilir. Bu yazıda listelenen üç seçenek dışında daha birçok koruyucu ambalaj seçeneği mevcuttur.


Hangi ürününüz için koruyucu ambalaj uygulamak istiyorsunuz; bunu sizden duymak isteriz. Ürünleriniz için en uygun koruyucu ambalaj hakkında önerilerimizi almak isterseniz +90 533 690 0 555 numaralı telefon/WhatsApp hattımızdan satış ekibimizle iletişime geçin.

Hepinize sağlıklı günler dileriz.


#paketleme #esnekambalaj #shrinkambalaj #coronapandemi #COVID19

73 görüntüleme
packparklogo.png

Copyright © 2020 Park Endüstriyel Ürünler Ltd.

Tüm hakları saklıdır.

Ambalaj Makineleri Grubu